Fakturaköp – Sälj dina fakturor och öka företagets likviditet

Vill du som företag ha dina pengar direkt i hand vid början av ett projekt? Då kan fakturaköp vara en bra lösning då du får pengarna i hand efter bara några timmar och kan då påbörja projektet. Fakturaköp är väldigt bra för bland annat byggföretag som ofta har väldigt stora utgifter i början av sina projektcykler och vissa kredittider kan då vara upp till 90 dagar, vilket är en väldigt lång tid.

Ifall ni är intresserade av att sälja fakturor ska ni vända er till Factoringgruppen som är ett familjeägt bolag som ger snabba utbetalningar och sköter det administrativa kring fakturan, som exempelvis påminnelser och bevakning. Detta gör att du som företagare kan fokusera på ditt företag istället för att lägga tid på detta. På Factoringgruppen tar de hand om dina kunder och behandlar dem väl, så ni behöver inte oroa er, de vet att dina kunder är det absolut viktigaste ni har.

Så här går fakturaköp till

När du vill sälja dina fakturor tecknar du ett avtal med Factoringgruppen som reglerar den procentsats som dras från beloppet på fakturan. Hos Factoringgruppen tillkommer inga kostnader för uppstart. När detta är gjort får ni välja själva vilka fakturor ni vill sälja, det finns inget minimibelopp eller ett minsta antal fakturor som ni måste sälja, utan Factoringgruppen är väldigt flexibla när det gäller sånt här. I nästa steg skickar Factoringgruppen ut en faktura till din kund där det tydligt framgår att fakturan är överlåten till Facroringgruppen, samt vilket bankgiro som gäller. Efter en överlåten faktura kan du följa din faktura genom att logga in på din sida i webbtjänsten.