Silvervatten, eller kolloidalt silver, har varit en populär hälso- och skönhetsprodukt i många år. Men vad är det egentligen och hur fungerar det? I denna bloggpost ska vi utforska hälsofördelarna av silvervatten och silversalva.

Vad är silvervatten?

Silvervatten är en lösning av små silverpartiklar som är jämnt fördelade i vatten. Dessa partiklar är vanligtvis i storleksordningen 1-100 nanometer och hålls upplösta genom elektrolysis. Silvervatten har hävdats ha en mängd hälsofördelar, inklusive antibakteriella och anti-inflammatoriska egenskaper.

Antibakteriell verkan

Silvervatten har visat sig ha en antibakteriell effekt genom att döda bakterier genom att träffa deras cellväggar och DNA. Som ett resultat av denna egenskap kan det hjälpa till att behandla infektioner orsakade av bakterier såsom öroninfektioner eller sår. Det kan också hjälpa till att förebygga luftvägsinfektioner genom att tillsättas i en förstoring av nässlemhinnan eller genom att andas in i en nebulisator.

Antiinflammatorisk verkan

Silvervatten har också antiinflammatoriska egenskaper vilket gör det användbart för behandling av inflammatoriska hudsjukdomar såsom eksem, psoriasis och rosacea. Det kan också hjälpa till att minska inflammationen i lederna och därmed lindra smärta orsakad av artrit.

Silversalva

Silversalva är ett annat vanligt användningsområde av kolloidalt silver. Det används huvudsakligen för att lindra smärta och inflammation och fungerar som en effektiv antibakteriell och antifungal produkt. Silversalva kan användas på mycket olika sätt, inklusive att behandla mindre sår, brännskador, insektsbett och hudirritationer.

Säkerhet och rekommenderad dosering

Även om silvervatten och silversalva anses vara säkra produkter att använda, är det viktigt att inte använda dem i överdriven mängd. För vuxna rekommenderas en dos på mellan 1 och 3 teskedar per dag, beroende på syftet med användningen. Överdosering av kolloidalt silver kan orsaka argyria, en ovanlig sjukdom där huden blir blågrå. Det rekommenderas också att gravida kvinnor, barn och personer med njurproblem inte använder silvervatten eller silversalva.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis kan silvervatten och användas för en mängd olika hälsoproblem, inklusive bakteriella infektioner, hudsjukdomar och smärta och inflammation. På grund av deras antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper är dessa produkter ett populärt alternativ för dem som vill undvika användningen av kemikalier och mediciner. Det är dock viktigt att använda produkterna med försiktighet och inte överskrida den rekommenderade doseringen.

av admin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.