Spara el med solenergi

Green house with solar panels, Portland, Maine

Sverige är som vi vet inte det soligaste landet, men vi har ändå väldigt bra förutsättningar för solenergi. Våran värld är drabbad av många miljöproblem som kommer att blir värre om inget görs. Solpaneler är ett bra steg i rätt riktning mot en mer miljövänlig värld. Förutom att solceller är väldigt miljövänliga, så är de även väldigt bra ur ett långsiktigt ekonomiskt perspektiv. Värdet på din bostad kommer att öka med solpaneler installerade. Solceller till villa i Stockholm har ökat väldigt snabbt de senaste åren då allt fler börjar tänka på miljön och samtidigt spara pengar.

Det finns två olika typer av solceller och de har båda olika egenskaper och styrkor beroende på i vilket väderstreck de är riktade, skugga osv. Den första typen är kiselpaneler som är väldigt effektiva under starkt solljus riktade i söderläge, men tappar mycket av sin effektivitet när det är molnigt eller skugga. Den andra typen av panel är en tunnfilmspanel som är mycket bättre på att hantera andra väderstreck, moln och skugga.

Hos Naturwatt får ni hjälp med installation av solceller. Ni får en utbildning i hur solcellerna fungerar och hur de ska tas hand om. För det mesta sköljs smutsen bort av regnet, så det är väldigt lite underhåll av panelerna. Till solcellerna följer det även med en mobilapp där du kan se din energiförbrukning, samt hur mycket ni producerar och sparar.