Letar du efter en korrekturläsare av dina engelska vetenskapliga texter innan du publicerar dessa i någon vetenskaplig tidskrift? Det krävs mycket kompetens inom området för att kunna hantera ett uppdrag som detta och det kan vara nästintill omöjligt att utföra själv. Det finns rent generella översättare som skulle kunna skapa något som liknar en översättning av din text, i många enklare fall fungerar detta säkert till en viss nivå.

Ska du översätta mer avancerade texter och avhandlingar inom nationalekonomi, naturvetenskap, statsvetenskap eller psykologi då vill du gärna att översättaren ska inneha kunskaper som täcker upp just hela det specifika området så det inte blir syftningsfel eller går att misstolka på andra sätt.

Att ta in en expert på området kan göra att din artikel faktiskt läses av rätt akademiker, som i sin tur kan vara avgörande för ett forskningsanslag. Men trovärdigheten ökar även med rätt utförd text för ändamålet. Att författa en vetenskaplig text kräver ett enormt ordförråd och det krävs många gånger en djup förståelse av språket i stort.

Detta kan vara nog så svårt på det egna språket, och ökar när du ska författa något på ett annat språk som exempelvis engelska. Du riskerar faktiskt att välja bort svåra ord och syftningar som kanske är avgörande för hela förståelsen i din rapport. Därför kan du beställa att få den granskad efter utförande men det kan även spara enormt med tid att få den översatt direkt av ett proffs.

Behöver du språkgranskning för dina uppsatser, korrekturläsningar av dina avhandlingar eller översättning av vetenskapliga texter eller kvalitativa studier? Då finns Gullvi Nilsson översättningar som en väldigt kompetent aktör på detta område, med över 37 års erfarenhet inom det flesta akademiska områden.

Företaget hjälper dig med översättningar, språkgranskning, korrekturläsning på svenska och engelska. Kontakta för att se vad ett pris skulle kunna hamna på för dina texter. Du kan skicka in en förfrågan som heter korrekturläsning pris, men även språkgranskning pris leder dit till rätt formulär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.