Virtual Reality – framtidens bostadsvisning

Tekniken har utvecklats den senaste tiden och det är numera möjligt och även vanligt att mäklarfirmor presenterar bostäder genom 3D visualiseringar. Detta skapar en uppbyggnad av bostaden som gör att man kan gå en virtuell visning i bostaden och se sig runt om kring, en så kallad 360 visning. Det som gjort denna tekniken möjlig är Virtual Reality (VR) och Augmented Reality (AR). Sightline är experter på visualisering och erbjuder denna teknik för dig som vill implementera detta till din hemsida eller applikation. Hos Sightline finner du denna i teknik i tjänster som de kallar för bostadsväljare, lägenhetsväljare, virtual tours och arkitekturvisualisering.

Virtual Reality (VR)

VR ger en simulerad upplevelse som speglar den verkligen världen vi lever i. En vanlig bransch som denna teknik hägrar i är spelbranschen. Många spelföretag fokuserar helt på att utveckla VR spel. För att uppleva VR på den här nivån så krävs ett VR-headset som är ett par glasögon man sätter på sig och sedan följer den användarens rörelser.

Augmented Reality (AR)

AR ger en direktsänd betraktelse av en fysisk och verklighetstrogen miljö. Denna teknik används också en del inom spelbranschen och populärt här är Pokémon Go som använder sig av kamera för att presentera nuvarande miljö och sedan kommer det fram Pokémons som man måste kasta Pokémonbollar på för att fånga.