Trådlös skimming – Bluff eller inte?

Trådlös skimming är en metod som används av tjuvar för att stjäla dina bankkortsuppgifter. Detta sker helt trådlöst, vilket betyder att dem kan stå på en meters avstånd och ta dina bankkortsuppgifter. Vilket dem gör med en enkel mobilapp eller scanner. Enligt en artikel från norrahalland så kom det in under förra året 96 000 anmälningar till polisen om CNP-bedrägerier.

Ett SkimSafe-kort placeras i din plånbok och skyddar alla dina bankkort mot trådlös skimming. Korten är säkra och varje kort är individuellt kvalitetskontrollerade. Skulle tjuvarna få tag i ditt bankkort genom skimming så dröjer det inte lång tid innan du har 0kr kvar på bankkontot. En förödande situation som blir en dyr läxa.

Är SkimSafe en bluff?

Hur kan man då veta att kortet fungerar? Nästa gång du ska betala i en butik så testar du att hålla SkimSafe-kortet intill ditt bankkort när du ska betala i terminalen. Du kommer då att märka att terminalen inte kan läsa av ditt bankkort och på så sätt se att SkimSafe-kortet fungerar.

SkimSafe-kortet har visat sig en del under media, bland annat i SVT där det gjordes ett reportage om hur själva tekniken fungerar och vad man ska göra för att skydda sig.

Skydda dig nu innan det är försent. SkimSafe-kortet finns att köpa hos diverse återförsäljare, bland annat hos Clas Ohlson. Kortet skyddar dessutom inte bara bankkort utan även andra kreditkort, resekort, ID-kort och NFC från mobiltelefonen.