Skapa en ergonomisk arbetsplats med en justerbar monitorarm

Behöver du höja upp din dators bildskärm och skapa lite mer plats på skrivbordet så kan du titta närmre på en monitorarm, tvfäste eller ett skärmstativ. Genom att montera skärmen på en sån monitorarm så kommer du inte bara få mer plats på skrivbordet, du kommer även att kunna skapa den bästa tänkbara ergonomin framför datorn.

Det finns några sätt att arbeta mer ergonomiskt vid datorn. Ett sätt är att se till att stolen är justerbar så att du kan anpassa den till din längd. Du kan också justera höjden på ditt skrivbord så att du har en bekväm ställning när du arbetar. En annan sak du kan göra är att se till att din datorskärm är i ögonhöjd med en monitorarm. Detta bidrar till att minska belastningen på din nacke och dina ögon. Du kan också använda en dokumenthållare för att hålla dina papper nära datorskärmen. På så sätt slipper du luta dig framåt eller sträcka dig för att se vad som står på pappret.

Koppla in dina analoga källor med en Digital Analog Converter

Är du i behov av att koppla in en omvandlare mellan digitalt och analog så kan du titta närmre på en Digital Analog Converter, om du behöver koppla in en källa som inte är digital som exempelvis ljud med RCA kabel. Ska du koppla in en dator som har tekniken thunderbolt som monitorutgång så är det bra att kontrollera om din monitor kan hantera detta.

Thunderbolt till din Apple dator eller USB-C för enklare inkoppling

Det kan annars vara att du måste använda dig av en converter, idag blir det allt vanligare att monitorn och datorn har stöd för USB-C och det finns speciella USB-C dockningsstationer och USB-C kablar för detta ändamål. Du kan behöva köpa en längre Thunderbolt kabel, om ska du använda dig av höj och sänkbart skrivbord, eller en monitor på en monitorarm. Då kan det vara extra bra att skaffa en lite längre kabel så du inte begränsar dig där. Det finns även speciella omkopplare KVM switchar som passar bra om du har flera datorer och monitorer som du vill kunna växla emellan.

av admin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.