Lasergravyr av märkskyltar

Graverade skyltar är ett utmärkt sätt att ge ditt företag det där extra känslan av att vara strukturerade. Du kan gravera skyltar av antingen rostfritt stål eller plast, och båda har sina tydliga fördelar. Lasergravyr är ett populärt val för skylttillverkning eftersom det är ett mångsidigt och hållbart sätt att märka material.

Rostfritt stål är mer hållbart än plast, så det lämpar sig bättre för utomhusbruk eller i områden där skylten kan utsättas för slitage. Rostfritt stål är dock också dyrare än plast men kan vara värt det i längden om det är en installation som ska finnas kvar länge. Plast är mindre hållbar än rostfritt stål, men den är billigare och lättare att arbeta med. Lasergraverade plastskyltar är ett bra val för skyltar inomhus eller för tillfälliga tillämpningar

En lasergravyr bränns in i föremålet och det är på så sätt ett bra alternativ som möjliggör andra typer av märkning än traditionell stansning eller fräsgravyr. Skyltarna kan användas både inomhus och utomhus, och det står emot blekning och slitage. Det finns några saker att tänka på när du väljer mellan graverade skyltar i rostfritt stål eller plast.

Lasergravyr är en process där en laser används för att skära eller etsa i ett material vilket gör att man använder ett viss styrka på laserstrålen, det kan vara bra att tänka på att kontrollera så din produkt tål denna behandling först men det brukar allt som oftast vara en skonsammare behandling än att etsa in, bränna eller fräsa in. Det ger även en tydlig märkning vilka de andra teknikerna inte möjliggör på samma sätt.

Här är några saker att tänka på när du väljer industriskyltar:

Har du påbörjat uppmärkningen av kabelmärkning och partmärkning och anpassad rörmärkning. Då börjar det kanske bli dags att även montera upp varningsskyltar och renodlade industriskyltar, då dessa skapar ett extra lager av trygghet och säkerhet. Det finns även många olika typer av arbetsmiljöskyltar som industriskyltar på marknaden, och det kan vara svårt att veta vilken som är rätt för dina behov.

  • Syftet med skylten. Är skylten tänkt att vara informativ, eller är den tänkt att användas som en varning eller säkerhetsåtgärd? Olika typer av skyltar lämpar sig bättre för olika ändamål.
  • Skyltens placering. Ska skylten placeras inomhus eller utomhus? Skyltar som kommer att utsättas för väderförhållanden måste vara tillverkade av material som tål väderförhållandena.
  • Skyltens storlek. Se till att skylten är tillräckligt stor för att vara lätt att se för dem som behöver.

av admin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.